19 Mayıs 2013 Pazar

Çınar ek gıdaya geçiyor....(2)





Hanife'nin ek gıdaya geçiş serüveni.....

2 hafta...

Sabah:      anne sütü
07.30

Kahvaltı:   1/2 yumurta sarısı
  09.00       1 çay kaşığı pekmez
                     1 çay bardağı suyla hazırlanan yulaf unu muhalebisi 
                     1 tatlı kaşığı ev yapımı lor
                     1 çay kaşığı ev yapımı tereyağ
                     gün aşırı yarım ceviz

Ara:             Anne sütü   

Öğlen:        Yoğurt
12.00 

Ara:             Köyden gelen mis gibi çeyrek elma ve anne sütü
15.00

Akşam:      Haşlanmış patates havuç soğan bezelye püresi 1 çay kaşığı   
17.00           
zeytinyağ ile

Gece:         Devam sütü
19.00

9. gün kahvaltıda yumurta yenmedi sebze çorbası yapıldı.

Tarifi: biraz bulgur soğan biber pişirildi yumurta sarısı yulaf unu ve yoğurt ile terbiye edildi ve sızma zeytinyağ eklenerek yedirildi. Sebze çorbasında yoğurt yendiği için öğlende yoğurt yerine elma havuç püresi yendi.

10.gün 2 kuru kayısı 2 kuru üzüm kaynatıldı suyuna yulaf unu muhalebisi yapıldı meyveler ve yumurta sarısı peynir içine eklenerek verilidi. Öğlen yoğurt akşam çorba rutini devam etti.

11 Gün.Günlük rutine farklı bir püre tarifi eklendi.

Tarif:1 küçük elma 1 haşlanmış küçük patates elma yumuşayıncaya dek buharda pişirildi tereyağ anne veya devam sütü ilavesiyle afiyetle yedirildi.

Diğer günlerde rutin devam etti.

Eklenen yeni yiyecekler biber bezelye elma ve tereyağ(ev yapımı) 

Çınar diş çıkarma döneminde olduğu için azıcık huysuz ve emmiyor genelde bu nedenle bu hafta hemen hemen her gün süt sağdım ve verdim arada devam sütü de içtik yemek konusunda zorlamıyorum anne sütü ve devam sütü ile destekliyorum...

Bebişlerimizin bol bol iştahlı yiyeceği günler dileyerek size bu haftalık veda ediyorum...


Haftaya görüşmek üzere Hanife...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder