19 Mayıs 2013 Pazar

Tereyağ nasıl yapılır?


Biz hassas anneler olarak her şeyin evde yapılmışına hayranız.Ev yapımı lordan sonra bide ev yapımı tereyağ deneyeyim dedim ve inanmayacaksınız ama harika oldu yapımı da çok basit toplamada 20 dakika bile sürmedi.

Gerekli olan malzemler:

süt kaymağı 
1 litrelik kavanoz
1 bardak buzlu su
süzgeç
cam saklama kabı

5 litre sütü yayvan bir tencerede kaynattıktan sonra soğuyunca buzdolabına koyun ve bir gece bekletin ertesi gün bir kaşık yardımı ile kaymağını  1 litrelik kavanoza koyun ardından kaymağın altındaki krema kıvamında olan ince kaymağı da ekleyin ve 1 su bardağı buzlu suyu da ekleyerek kavanozun kapağını kapatın ve çırpmaya başlayın 10 dakika bile olmadan kavanozda bir top varmış gibi ses gelecektir sesi duyduktan sonra 5 dakika daha çırpmaya devam edin ve kapağını açıp bir süzgece dökün suyun altına tutun ardından da cam bir kaba koyarak buzdolabına koyun veya buz kalıbına koyup dondurun ihtiyacınız ne kadarsa buzluktan çıkarın kullanın...



Not: Ben 10 litre sütten yaptığım için bu kadar çok çıktı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder